Celoškolní tvořivá výzva: TULIPÁNOVÝ MĚSÍC

Celoškolní tvořivá výzva: TULIPÁNOVÝ MĚSÍC

Měsíc březen je už podeváté tzv. Tulipánovým měsícem – měsícem, kdy dělají tulipány radost všem lidem, kteří onemocněli rakovinou. Aby nebyli smutní, neměli pocit, že jsou na své trápení sami a věděli, že na ně tam venku někdo myslí, zdobí se pro ně barevnými obrázky nemocnice. I ty můžeš pomoci rozzářit stěny nemocnic, oddělení, čekáren, pokojů a chodeb. Jak na to?

  • Vytvoř dílo na téma: TULIPÁNY
  • Měl by to být obrázek, který lze vylepit na stěnu, případně zápich do květináče
  • Využij takové techniky a materiály, které máš rád a máš je k dispozici – kresli, maluj, zdob, vystřihuj, lep…, a mysli na to, že čím sytější barvy použiješ, tím hezčí a radostnější obrázek bude. Barvy, kterými pracuješ, by ale neměly po zaschnutí obrázku špinit.
  • Velikost obrázku zvol podle sebe – nejlepší je formát A4 nebo A3.
  • Nepoužívej nápisy, nadpisy ani psané vzkazy.

Zezadu můžeš své dílo lehce podepsat tužkou a napsat svou třídu.

Pokud dílo dokončíš, vyfoť ho a pošli mi ho na emailovou adresu: vlasakova@zsmsjizni.cz. Ze zaslaných obrázků vytvořím společnou koláž, která bude zveřejněna na FB a webu školy.

A když se Ti podaří obrázek přinést do pátku 29. 1. 2021 do vestibulu školy, kde bude připravená krabice s nápisem „TULIPÁNOVÝ MĚSÍC“ (do níž své dílo vložíš), pak se Tvůj obrázek dostane i do některé z nemocnic.

Proč tvoříme tulipány tak brzy a musíme je stihnout do pátku, když je tulipánovým měsícem až březen?

Abychom dopravili obrázky včas. Všechna díla, která přinesete, se musí zabalit, odnést na poštu a poslat do centra Amelie, které má celou akci na starosti. Tam budou obrázky od nás (ale taky z jiných škol a školek) roztříděny, odtud dopraveny do nejrůznějších nemocnic a koncem měsíce února jimi budou vyzdobena všechna místa, ve kterých se nemocní lidé pohybují. 

Máš chuť tvořit a dělat radost? Pojď do toho s námi!

Těšíme se na Tvoji práci!